Wie zijn wij

Wie zijn wij

Miriam Kreulen
Miriam KreulenTot 1998 was ik werkzaam als A-verpleegkundige. Daarnaast studeerde ik rechten. Na mijn afstuderen werkte ik als jurist voor de Raad van Bestuur van een groot ziekenhuis in Rotterdam, nadien als advocaat en sinds 2008 als eigenaar van Kreulen Juridisch advies & Mediation te Leiden. In de afgelopen jaren heb ik dus al heel wat conflicten voorbij zien komen. En heb ik mij ook steeds bezig gehouden met de oplossing daarvan. In de rol van jurist, waarbij ik één van beide partijen vertegenwoordig en onderhandelingen soms leiden tot oplossing van een conflict, maar er ook regelmatig geprocedeerd moet worden. En ook in de rol van mediator, waarin ik onpartijdig en onafhankelijk ben en zie dat het vaak mogelijk blijkt partijen (weer) met elkaar in gesprek te brengen en dat zij uiteindelijk zelf tot een oplossing van hun conflict te komen. In geval van echtscheiding vind ik het belang om er samen uit te komen heel erg groot. Zeker als er kinderen zijn! De “schade” moet voor alle betrokkenen zoveel mogelijk beperkt worden en de te maken afspraken voor alle betrokkenen zo optimaal mogelijk. Mediation is daarvoor een prachtig middel. Samen met Ronald werk ik steeds naar het meest optimale resultaat.

Ronald Vlaanderen
Ronald VlaanderenMijn aandachtsgebieden zijn echtscheidingsmediation en arbeidsmediation. Mijn overtuiging en ervaring is dat met name bij laatstgenoemde co-mediation veel kan toevoegen. Er is relatief veel te regelen en af te spreken, en tegelijkertijd is vaak sprake van onverwerkte emoties. De belangen zijn groot, zeker als er ook kinderen zijn.
Het weer mogelijk maken van communicatie en het begeleiden van het proces richting het maken van goede afspraken zijn voor mij de doelen die ik met plezier nastreef.
Hierbij kan ik mijn achtergrond als psycholoog en de ruim 20 jaar ervaring in de zorg goed inzetten.